Καλωσόρισμα και Ενημέρωση από τη Διευθύντρια του Σχολείου μας κ.Τζένη Βλάχου-Ντούλη

Αγαπητοί μαθητές και γονείς,

Όπως ίσως γνωρίζετε, φέτος το σχολείο μας γιορτάζει 51 χρόνια διδασκαλίας ξένων γλωσσών με αφοσίωση και διακρίσεις, γεγονός που μας κάνει ιδιαίτερα υπερήφανους.  Με αφορμή αυτό, θα ήθελα προσωπικά να σας καλωσορίσω στο υπέροχο σχολείο μας, όπου θα γιορτάσουμε αυτήν την επέτειο με εκπληκτικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις.

Ένα ιδιαίτερο καλωσόρισμα απευθύνω στους μικρούς μας μαθητές που φέτος ξεκινάνε το ταξίδι τους στην αγγλική γλώσσα. Σας υπόσχομαι ότι θα βάλουμε τα δυνατά μας να κάνουμε αυτά τα πρώτα σας βήματα στην εκμάθηση της γλώσσας να είναι η αρχή μιας συναρπαστικής περιπέτειας διασκέδασης και γνώσης!

Θα ήθελα, επίσης, να διαβεβαιώσω τους καινούριους μαθητές μας, που θα συνεχίσουν το εξερευνητικό τους ταξίδι στη γλώσσα σε άλλες τάξεις, ότι οι πιο σύγχρονες μέθοδοι διδασκαλίας, μαζί με τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, θα κάνουν το μάθημά τους ευχάριστο και ιδιαίτερα ενδιαφέρον, μέσα σ’ένα ασφαλές και μοντέρνο περιβάλλον.

Όσο για τους παλιούς και πιστούς μαθητές μας, δεν μπορούμε να κρύψουμε τη χαρά μας που θα σας δούμε όλους και πάλι, για να ξεκινήσουμε μια νέα προσπάθεια για την κατάκτηση της αριστείας στη γνώση και στην κοινωνία. Σας διαβεβαιώνω ότι και πάλι προγραμματίζουμε ακόμη πιο ενδιαφέρουσες μαθητικές και κοινωνικές εκδηλώσεις για τη νέα σχολική χρονιά.

Τέλος, τους ενήλικες μαθητές μας και τους γονείς των μαθητών μας που μας έχουν αναθέσει τη δική τους εκπαίδευση, ή των παιδιών τους, θα ήθελα να τους διαβεβαιώσω ότι θα εργαστούμε άοκνα και με μεράκι όλη τη χρονιά, με στόχο την πραγματοποίηση των ονείρων τους και την κατάκτηση των στόχων τους, όπως ακριβώς το κάνουμε εδώ και πενήντα ένα χρόνια, δείχνοντας τον ίδιο ενθουσιαμό και ζήλο με εκείνον της πρώτης ημέρας του σχολείου μας! Αυτό το επιτυγχάνουμε με τη συνεχή παρακολούθηση όχι μόνο της προόδου των μαθητών μας, αλλά και της ποιότητας της προσφερόμενης διδασκαλίας. Συνέχεια θα προσπαθούμε το επίπεδο των μαθημάτων μας να είναι αντάξιο των διδάκτρων.

Όπως όλοι ήδη γνωρίζετε, τα μαθήματά μας αρχίζουν το Σάββατο 30 Σεπτεμβίου 2017. Θα ήθελα να παρακαλέσω τους μαθητές να βρίσκονται στο σχολείο τους τουλάχιστον δέκα λεπτά πριν από την έναρξη του μαθήματος, με το πρόγραμμα τους στο χέρι. Έτσι θα μπορέσουμε ευκολότερα να τους δείξουμε τις αίθουσες τους. Επιπλέον, θα ήθελα να υπενθυμίσω στα παιδιά να έχουν όλα τα βιβλία τους μαζί τους για το πρώτο μάθημα.

Στους πίνακες ανακοινώσεων του σχολείου μας μπορείτε να δείτε τα ονόματα των εκατοντάδων μαθητών μας, που επέτυχαν στις διάφορες διεθνείς εξετάσεις γλώσσας την προηγούμενη σχολική χρονιά. Και τώρα ανυπομονούμε να δούμε και τα δικά σας ονόματα να προστίθενται στον κατάλογο των επιτυχόντων, γεγονός για το οποίο είμαστε σίγουροι ότι μαζί θα τα καταφέρουμε. Θα έχετε παρατηρήσει, επίσης, ότι φέτος αναρτήσαμε τον «Πίνακα των Αρίστων» στην είσοδο του σχολείου μας. Σε αυτόν θα αναγράφουμε τα ονόματα των μαθητών που πρωτεύουν σε κάθε γλώσσα και σε κάθε επίπεδο, ως αναγνώριση της άριστης επίδοσής τους.

Τέλος, θα ήθελα να συγχαρώ όλα τα παιδιά της ομάδας των Τσιτάχ για τη νίκη τους και , παράλληλα, να προτρέψω τις άλλες δύο ομάδες να εργαστούν σκληρά για την κατάκτηση του κυπέλου την φετινή χρονιά. Όλοι γνωρίζετε ήδη τους κανόνες του παιχνιδιού του “digibook”: βάλτε τα δυνατά σας να κάνετε τις εργασίες και τις αποστολές σας, να διαβάζετε βιβλία απ’ τη δανειστική βιβλιοθήκη μας, να κερδίζετε τις κονκάρδες και τ’ αστέρια σας και, να κάνετε την ομάδα σας να βγει η καλύτερη! Όλο το προσωπικό μας, καθώς και οι αρχηγοί των ομάδων σας, είναι πρόθυμοι να σας βοηθήσουν με σκοπό να κατακτήσετε αυτόν το στόχο σας.

 

Εύχομαι σε όλους μας μια χαρούμενη και γόνιμη σχολική χρονιά.

Η Διευθύντρια Σπουδών

Τζένη Βλάχου- Ντούλη